Hardal Otu Hardal otu, tıbbi ve alternatif tedavi yöntemlerinde uzun yıllardır kullanılan bir bitkidir. Tarih boyunca yaygın bir şekilde kullanılmış olan bu bitki, günümüzde de oldukça popülerdir. Hardal otu, fiziki olarak 1-1,5 metre uzunluğa ulaşabilir ve genellikle yıllık olarak yetiştirilir. Bu nedenle, bir kez yetiştirilen hardal otundan yalnızca bir kez faydalanılır. Hardal otu, yalnızca alternatif tıpta değil, bilimsel tıpta da birçok ilaç içerisinde kullanılır. Ancak, bu ot doğrudan tüketilemez. Özellikle acı olması, hardal otunun işlemden geçirilmeden tüketilmesini engeller. Hardal otu, genel olarak tüysüz ve ince dallara sahip bir bitki türüdür. Çoğu zaman kendiliğinden yetişen bu ot, bazen sarı, bazen de beyaz renkte görülebilir. Üzerindeki çiçekler sayesinde diğer otlardan kolayca ayırt edilebilir. Hardal otunun dört köşesi bulunur ve bu köşeler oldukça kısa ve sivri uçludur. Ancak, yumuşak olması nedeniyle herhangi bir diken etkisi göstermez ve kişilere zarar vermez. Bu otu doğru bir şekilde kullanarak birçok kişi fayda görebilir. Ancak, otun fazla veya eksik kullanımı durumunda herhangi bir fayda sağlanamayacağı gibi, ciddi yan etkiler de gözlenebilir. Hardal otunun en az 15 yaşından sonraki kişiler tarafından kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde, bu yaşın altındaki kişilerde ciddi yan etkiler meydana gelebilir. Bu kişilerin vücutları daha hassas olduğu için hardal otu kullanımı olumsuzluklara neden olabilir. Hardal Otunun İnsan Vücuduna Faydaları Nelerdir?
Hardal otunun genellikle tohumları kullanılır. Günümüzde insanlar bu tohumlardan elde edilen yağlar ile hardal otundan faydalanır. Hardal otunun yaprakları döküldükten sonra bu ot kullanılabilir. Bazı insanlar, hardal otunun iştah açıcı özelliği olduğunu söylerler. Bu nedenle, kilo almak isteyen kişiler hardal otunu kullanarak rahatça kilo alabilirler. Ancak, hardal otundan elde edilen yağ, insan cildinde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle, yağı kullanmadan önce mutlaka su ile seyreltmek gerekmektedir. |