Hardal Sosu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hardal Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hardal Sosu; Son dönemlerde oldukça tercih edilen ve tüketilen hardal sosunu, sürekli evde bulundurmak ve rahatça yapabilmek isteyenler için, pratik tarifini sizlerle paylaşmak istedim.


Kremalı Hardal Sosu İçin Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • Yarım çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Karabiber

Hardal Sosu Nasıl Yapılır?


Genişçe bir tencerede, tereyağı eritilir. Yağ kızdıktan sonra, sarımsak eklenip 5 dakika, karıştırılarak kızartılır.
Tencere ateşten alınarak un, tuz ve biber eklenip, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak, pürüzsüz bir bulamaç yapılır. Yavaş bir şekilde topaklandırmadan, ilk önce krema, sonra da hardal eklenip, bulamaca iyice yedirilir. Tencere kısık ateşe koyulup, sosu devamlı olarak karıştırılarak kaynamadan 3-4 dakika, koyu ve pütürsüz olana kadar pişirilir. Tencere ateşten alınıp, limon suyu da eklenerek, bir iki kere karıştırılır. Sosu güzel bir sosluk içerisinde koyup, hemen servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hardal Sosu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Hardal Kahvaltı

Hardal Kahvaltı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hardal Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Hardal Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Hardal Tozu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hardal Tozu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır?

Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır?

Hardal Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hardal Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hardal Ağacı Türleri ve Özellikleri

Hardal Ağacı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Hardal İçindekiler Nelerdir?

Hardal İçindekiler Nelerdir?

Güncel

Hardal Çeşitleri Nelerdir?

Hardal Çeşitleri Nelerdir?