Hardal Sosu Hardal Sosu; Son dönemlerde oldukça tercih edilen ve tüketilen hardal sosunu, sürekli evde bulundurmak ve rahatça yapabilmek isteyenler için, pratik tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Kremalı Hardal Sosu İçin Malzemeler; - 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- Yarım çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı krema
- 1 çorba kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Karabiber
Yapılışı; Genişçe bir tencerede, tereyağı eritilir. Yağ kızdıktan sonra, sarımsak eklenip 5 dakika, karıştırılarak kızartılır. Tencere ateşten alınarak un, tuz ve biber eklenip, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak, pürüzsüz bir bulamaç yapılır. Yavaş bir şekilde topaklandırmadan, ilk önce krema, sonra da hardal eklenip, bulamaca iyice yedirilir. Tencere kısık ateşe koyulup, sosu devamlı olarak karıştırılarak kaynamadan 3-4 dakika, koyu ve pütürsüz olana kadar pişirilir. Tencere ateşten alınıp, limon suyu da eklenerek, bir iki kere karıştırılır. Sosu güzel bir sosluk içerisinde koyup, hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 08.12.2018 15:15:54 Hardal Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Hardal Sosu" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin | .jpg) | Siyah Hardal Tohumu | Siyah hardal tohumu, Helenistik ve Roma döneminden şimdilere kadar bilinen ve kullanımına devam edilen hardal tohumunun asıl yetişme alanı gerçekleştirilen kazılarda Batı Asya ve Avrupa olduğu tespit edilmiştir. Hardalın pek çok türü bulunmakta... |  | İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu | İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu hakkında bir çok makale yazıp çizmiş ve bu konuda bir değerlendirme yapmıştır. Bu yazıda da Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun hardal tohumu hakkındaki değerlendirmelerinin özetini bulabilirsiniz. Et yemekleri, kızartmal... | .jpg) | Hardal Otu | Hardal otu, insanlarda doğru kullanımlar da birçok farklı faydası olan bir bitkidir. Çok eski zamanlarda bile çok yaygın bir şekilde kullanılmış olan hardal otu, günümüzde de çok ciddi bir şekilde kullanılmaktadır. Bu ot, fiziki olarak 1-1,5 metre uz... |  | Hardal Tozu | Hardal tozu, Hardal, turpgiller familyasından olan sarı bir çiçek olan ve tohumunun baharat olarak kullanıldığı otsu bir bitki çeşididir. Hardal tozu ise hardal bitkisinin tohumunun bazı işlemlerden geçerek toz haline getirilerek baharat olarak kulla... |  | Hardal İçindekiler | Hardal İçindekiler, hardal bilinen turpgiller ailesinden olan sarı çiçekleri bulunan dikenli yapraklara sahip kırsal alanda yetişen otsu bir bitkidir. Siyah hardal, beyaz hardal ve kırmızı hardal en çok bulunan ve kullanılan hardal türleridir. Hardal... |  | Sarı Hardal Tohumu Faydaları | Sarı hardal tohumu faydaları: Hardal tohumu hardal bitkisinden elde edilmektedir. Hardal bitkisinin tohumundan elde edilen beyaz, sarı, kahverengi veya siyah renkte hardal baharatı üretilmektedir. Hafif bir tada sahiptir. Bir çok kişinin adını duyduğ... |  | Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır | Hardal tohumu nasıl kullanılır, hardal tohumu Türkiye de genellikle yemeklerin içerisine baharat olarak kullanılan çok faydalı bir bitkidir. Hardal tohumunda K, C, E ve B vitaminleri bulunur. Ayrıca hardal tohumunun içerisinde magnezyum, potasyum, fo... |  | Siyah Hardal Tohumu Kürü | Siyah hardal tohumu kürü; damar sertliğine ve kalp krizine karşı oldukça etkili bir kürdür. Siyah hardal tohumunun bağırsak florasını dengeleyici özelliği vardır. Aynı zamanda faydaları arasında kan dolaşımını uyarıcı özelliği de bulunmaktadır. ... |  | Hardal Soslu Tavuk | Hardal Soslu Tavuk, Hardal geleneksel türk mutfağında tercih edilmemiş ancak gizli kalmış harika bir lezzettir. Bu tarifi denedikten sonra hardal ile yapılan diğer tarifleri araştırmaya konuşacağınızdan eminim. Hardal soslu tavuğa ayrı bir hava veren... |  | Hardal Çiçeği | Hardal çiçeği, Hardal sarı çiçekleri olan tohumlarından baharat elde edilen otsu bir şifa dağıtan bitki türüdür. Hardalın tadı ise ve keskin tadı vardır. Hardalın faydaları, saymakla bitmez sağlık açısından yararlı olmasına rağmen fazla tercih edil... |  | Dijon Hardalı | Dijon Hardalı, Değişik ve lezzetli olan, hardal türlerinden birisidir. Paris'in 200 km güneydoğusundaki Dijon şehrinde, ilk kez 1856 senesinde, Jean Neigeon adlı kişi tarafından üretilmiştir. Hardal yapımında olmazsa olmazlardan birisi olan sirke yer... |  | Hardal Yaprağı | Hardal yaprağı, Hardal bitkisi bütün bölgelerde yetişirken; boyları 50 santim civarında, tüylü yapraklı ve sarı çiçeği olan bir bitkidir. Bu bitkinin çiçeklerinden elde edilen tohumlar ile baharatlar üretilir. Hardal yaprağından ilaç gibi ürünlerde ... | | | Siyah Hardal Tohumu | | İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu | | Hardal Otu | | Hardal Tozu | | Hardal İçindekiler | | Sarı Hardal Tohumu Faydaları | | Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır | | Siyah Hardal Tohumu Kürü | | Hardal Soslu Tavuk | | Hardal Çiçeği | | Dijon Hardalı | | Hardal Yaprağı | | Hardal Tohumu Yağı | | Hardal Çeşitleri | | Hardal Üretimi | | Hardal Saç Maskesi | | Yabani Hardal | | Hardal Maskesi | | Evde Hardal Yapımı | | Ballı Hardal | | Hardal Rengi | | Acı Hardal | | Hardal Yağı | | Toz Hardal | | Hardal Yakısı | | Hardal Bitkisi | | Ballı Hardal Sos | | Kuru Hardal | | Hardal Sosu | | Hardal Yetiştiriciliği | Popüler İçerik | Hardal Tohumu Yağı Hardal tohumu yağı, hardalın ve hardal tohumunun faydalarını içermekle birlikte buna ek olarak kendine has faydaları da vardır. Hardal tohumu yağı, ma... | Hardal Çeşitleri Hardal çeşitleri, hardalın sayıca çok türü bulunmaktadır. En bilinen hardal türleri, beyaz hardal, siyah hardal ve yabani hardaldır. Genellikle Akde... | Hardal Üretimi Hardal üretimi, ülkemizde hardal tüketiminin artmaya başlamasıyla birlikte yeni bir iş alanı haline gelmiştir. Özellikle bilinen et restoranlarından e... | Hardal Saç Maskesi Hardal Saç Maskesi, tüm dünya da oldukça yaygın olan bir maskedir. Özellikle ünlüler saç uzatmada oldukça sık kullanılır. Hardal Saç maskesi saçların ... | Yabani Hardal Yabani Hardal, gövdesi yuvarlak alt tarafı tüysüz bir bitkidir. Gövde uzunluğu genellikle 25-90 cm olan yabani hardalın 50 cm ye kadar da taç yaprakla... | |